Помпео као Реган 1987. у Берлину

Амерички државни секретар Мајк Помпео је током обиласка центра за мигранте у Кукути позвао председника Венецуеле Николаса Мадура да укине војну блокаду и дозволи улаз тона хуманитарне помоћи преко граница с Колумбијом, Бразилом и Карипском Холандијом, преноси "Политико".

Мајк Помпео је имитирао говор бившег председника Роналда Регана одржан у Берлину 1987. приликом рушења Берлинског зида, док је упућивао захтев председнику Венецуеле Николасу Мадуру да укине војну блокаду и дозволи улаз тона хуманитарне помоћи преко граница с Колумбијом, Бразилом и Карипском Холандијом.

"Господине Мадуро, отвори ове мостове, ове границе. Можеш то да окончаш данас. Надам се да ћете, када видите хорор, када видите трагедију, променити начин и напустити своју земљу", рекао је Помпео приликом састанка с венецуеланским избеглицама у Колумбији, преноси Политико.

Додао је да ће, уколико то не учини, Мадуро сносити последице.

"САД ће употребити средства како би Николас Мадуро одговарао за своје поступке", поручио је амерички државни секретар.

Додаје да људи гладују због Мадура.

"Људи гладују јер Николас Мадуро не дозвољава да уђе у земљу храна која овде стоји. Ово је ужасно. Не постоји ништа слично овоме", рекао је Помпео док се враћао у Вашингтон. 

Амерички државни секретар обишао је центар за мигранте у Кукути заједно с председником Колумбије Иваном Дукеом. 

За то време, венецуеланске безбедносне снаге су у опреми за разбијање демонстрација стајале на средини моста који раздаваја Венецуелу и Колумбију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи