Претње смрћу Али Салах, симболу протеста у Судану

Жена која је постала симбол протеста у Судану након што је фотографисана на аутомобилу током протеста против суданског председника Омара ел Башира, Ала Салах добила је претње смрћу јер јој је слика постала вирална.

Ала Салах поручила је да јој је живот угрожен јер су њена слика и видео вирални на друштвеним мрежама али да је веома поносном што је учествовала у револуцији.

"Нећу поклекнути. Мој глас не може бити потиснут", објавила је Салах, додајући да ће Башира сматрати одговорним ако јој се нешто догоди, преноси Ројтерс.

"Потребна нам је међународна подршка, како би људи били свесни онога што се догађа и разумели наше захтеве," написала је 22-годишња студенткиња архитектуре на Твитеру.

Салах је похвалила улогу суданских жена, од којих су многе протестовале на улицама.

"Не можете имати револуцију без жена. Не можете имати демократију без жена", рекла је Салах.

Неколико месеци од почетка протеста судански председник Омар ел Башир свргнут је са власти после 30-годишње владавине .

Башир је оптужен од стране Међународног кривичног суда у Хагу и сучељава се са налогом за хапшење због оптужби за геноцид у суданском региону Дарфур током побуне која је почела 2003. године и довела до смрти око 300.000 људи. Башир пориче те тврдње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво