Путин: Сетите се Југославије

Председник Русије Владимир Путин позвао је да се поштује међународно право како би се избегле ситуације сличне бомбардовању Југославије.

Одговарајући председнику Финске Саулију Нинистеу, који је рекао да је Русија сама крива за санкције, Путин је подсетио да би било какве санкције биле легалне прво треба да их одобри Савет безбедности УН, а у овом случају тога нема, па су мере уведене против Русије нелегалне, преноси Спутњик.

"Друго, још важније, из неког разлога нико не уводи санкције за мешање у унутрашње послове других земаља, за дестабилизацију држава. Нико не уводи санкције против оних који доводе земље у ситуацију да морају да предузимају мере како би заштитиле своје интересе", рекао је Путин.

"Вратимо се поштовању елементарних норми међународног права и Повеље УН и можда онда нећемо морати да мислимо о последицама бомбардовања Југославије и стварима у вези са сличним, грубим кршењима међународног права", истакао је руски председник.

Путин је позвао да се свет врати нормалном политичком животу и постане свестан да је међусобно зависан.

"Треба да радимо заједно ако мислимо да постигнемо заједнички резултат", додао је Путин.

Председници Русије и Финске разговарали су у оквиру међународног форума "Арктик - територија дијалога".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво