Меј и Меркел за чист излазак Британије из ЕУ

Британска премијерка Тереза Меј и немачка канцеларка Ангела Меркел сагласиле се се у Берлину да је неопходно осигурати чист излазак Британије из Европске уније, саопштено је из Даунинг стрита 10.

Како је јавио АП, Тереза Меј и Ангела Меркел завршиле су раније данас састанак у Берлину, не обелоданивши новинарима ниједан детаљ разговора.

Састанак, који је трајао око сат и по, одржан је у оквиру напора Терезе Меј да са партнерима из Европске уније постигне договор о даљем одлагању Брегзита.

АП наводи да су Меј и Меркел са састанка изашле загрљене и да је немачка канцеларка махала британској колегиници док су њена кола полазила.

Портпарол британске премијерке изјавио је раније данас да ће она затражити продужетак рока за излазак Британије из Уније, како би у разговорима са опозиционом Лабуристичком партијом осигурала подршку парламента за свој план о Брегзиту.

Тереза Меј ће се касније данас у Паризу састати и с француским председником Емануелом Макроном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво