Троје мртвих на протесту у Појасу Газе, 64 рањених

Најмање три особе су убијене, док је 64 рањено на дан када се више хиљада Палестинаца окупило у близини границе са Израелом, како би обележили прву годишњицу протеста против блокаде Појаса Газе, саопштило је палестинско Министарство здравља из Газе.

Више хиљада Палестинаца окупило се на местима у близини границе са Изрелом како би обележили прву годишњицу протеста у Појасу Газе, а израелски војници испалили су сузавац и отворили ватру на групе активиста који су се приближили граничној огради, преноси АП.

Тамар Абу ел-Каир (17) је други тинејдзер из Палестине, који је преминуо од прострелних рана, задобијених током протеста дуж границе Појаса Газе и Израела.

Према наводима палестинског министарства, њега је метак погодио у груди у јужном граду Кан Јунис, а преминуо је у болници.

Претходно је још један 17-годишњак упуцан у Гази, док је у зору, уочи почетка протеста, палестински младић убијен после окршаја током ноћи дуж ограде.

У пуцњави је рањено укупно 64 учесника протеста, наводи министарство.

Десетине волонтера у флуоресцентним прслуцима требало је да спрече Палестинце да не прилазе превише близу огради, наводи агенција.

Међутим, како је растао број окупљених током послеподнева, као резултат позива Хамаса на велику излазност, више десетина учесника протеста пришло је огради, развило палестинске заставе и бацало камење и експлозиве ка израелским војницима, стационираним у близини.

Израелске снаге испалиле су потом сузавац и отвориле ватру како би растерале масу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара