Пападопулос тражи помиловање од Трампа

Џорџ Пападопулос, први члан штаба кампање Доналда Трампа који је оптужен у склопу истраге о руском мешању у америчке председничке изборе 2016. године, изјавио је да су његови адвокати председнику САД поднели молбу за помиловање.

Џорџ Пападопулос је, у интервјуу Ројтерсу, рекао да разматра могућност да повуче свој потпис са договора о признању кривице.

"Моји адвокати су председнику поднели молбу за помиловање", рекао је Пападопулос и додао да је то учињено пре неколико дана.

Пападопулос, који је током кампање био Трампов саветник за спољну политику, постао је све већи критичар истраге специјалног тужиоца Роберта Милера, од како је у децембру провео 12 дана у затвору.

Он је у октобру 2017. постигао договор о признању кривице зато што је лагао агенте ФБИ-ја у вези са датумима и врстом комуникације коју је, током изборне кампање, имао са двојицом руских држављана као и са једним професором са Малте, повезаним са званичницима Русије.

Изјава о молби за помиловање дата је истог дана када је Пападопулос објавио књигу у којој је написао да није лагао агенте ФБИ-ја и да је на њега вршен притисак да потпише договор о признању кривице. 

Пападопулос каже да су му Милерови истражитељи запретили да ће га, ако то не учини, оптужити зато што се није регистовао као агент стране државе, пошто је био у пословима са Израелом.

"Био сам суочен са избором – признај да си лагао или се суочи са оптужницом да си страни агент", написао је Пападопулос у књизи.

"Моја прича је део шире приче. Приче о Трампу и приче о заустављању Трампа или о тим покушајима. Трампово председништво било је примарни циљ свог тог лудила", истакао је Пападопулос.

Такође, Пападопулос каже да су неке његове лажи ФБИ-ју биле ненамерне, да су биле у нескладу са договором о признању кривице, као и са завршном изјавом пред судом.

"Нисам консултовао свој календар и своје мејлове, нисам се тачно сетио датума догађаја", додао је Пападопулос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво