Шанахан: Турска да остане у програму Ф-35, али треба да купи и "патриот"

Вршилац дужности америчког министра одбране Патрик Шанахан изјавио је да жели да Турска, савезник у НАТО-у, остане у програму Ф-35 борбених авиона, али је навео да Анкара мора да купи "патриот" систем противракетне одбране.

У Војном комитету Представничког дома, Патрик Шанахан је на питање да ли САД желе Турску у програму Ф-35 рекао да апсолутно желе и да Турска треба да купи "патриот", пренео је Ројтерс.

Вашингтон се противио плановима Турске да купи руски систем С-400 за противваздушну одбрану.

У Вашингтону кажу да Анкара не може имати и напредне авионе и С-400, рекли су неименовани званичници Ројтерсу и додали да би САД ускоро могле да замрзну припреме за испоруку Ф-35 Турској.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи