Трамп победио Конгрес, Пентагон одобрио средства за изградњу зида

Вршилац дужности министра одбране САД Патрик Шенахан овластио је Војне инжењерске јединице да почну с планирањем и изградњом око 92 километра дуге ограде, високе 5,5 метара у Јуми, у савезној држави Аризона, и у Ел Пасу, у Тексасу, дуж америчке границе са Мексиком, преноси АП.

Пентагон је објавио да ће преусмерити до милијарду долара како би пружио подршку министарству за унутрашњу безбедност и Федералној агенцији за царине и заштиту граница.

Новац ће, осим за "зид" који је захтевао председник САД Доналд Трамп, бити искоришћен и за постављање расвете и градњу путева на том подручју.

Наводи се да је Шенахан поручио да ће се Војне инжењерске јединице усредсредити на блокирање "коридора за кријумчарење дроге".

АП наводи да је погранични сектор Ел Паса изненада постао други по фреквентности коридор за илегалне уласке у САД иза долине реке Рио Гранде у Тексасу, највише због породица из Централне Америке које траже азил. У сектору Јуме такође је повећан број илегалних прелазака границе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 26. мар 2019, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

Da li je?

I nije bas pobedio. Mozda je neki minimalni pomak ostvario posto mu ako i ovih 92 km saberemo sa postojecim zidom fali joos 1500 km. Daleko je "pobeda" ako ona zaista moze da predstavlja ovaj zid.