Немачка, потерница за Данијелом Војновићем

Немачка полиција расписала је европску потерницу за Данијелом Војновићем, који је у петак искористио посету кући својих родитеља у Бад Салчуфлену, за бекство из затвора.

Данијел Војновић (31), пореклом из Србије, окарактерисан је као веома опасна и неурачунљива особа. Код њега је дијагностициран дисоцијални поремећај личности.

Према писању медија, Војновић је терапеуту рекао да ће се вратити у затвор тек пошто убије неколико људи.

Заменик директора затвора Верл демантује те тврдње и наводи да никада не би одобрио посету уколико би затвореник давао такве изјаве.

Полиција је обавестила све судије које су биле укључене у његову осуду. Пошто није одмах пронађен, расписана је европска потерница за њим.

Данијел Војновић је годину дана у "превентивном притвору" због чега је имао право на посету родитељима. Затворску казну служи три године и осам месеци, због наношења тешких телесних повреда.

Био је у пратњи два чувара, а прилику за бекство видео је када су га пустили да уђе у једну собу куће и закључа се.

Побегао је аутомобилом својих родитеља, а бекство је успело и поред покушаја затворских чувара да га зауставе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво