Британски брод плови у непознато, има ли места за капетана

Влада Велике Британије расправља о подршци премијерки Терези Меј пред ново гласање у Доњем дому парламента о њеном споразуму са Бриселом о Брегзиту. Премијерка ће по подне одговарати на питања посланика.

Иако је британска штампа писала да се шесторо министара побунило и да траже да владу предводи премијеркин заменик до избора, министар Мајкл Гов и помоћник премијера Дејвид Лидингтон подржали су премијерку.

Гов истиче да није време да се мења капетан брода. Време је, каже, да се охладе главе.

"Оно што нам је апсолутно потребно јесте да осигурамо максималну подршку за премијерку и њен споразум са Бриселом. Колеге у влади и људи широм земље морају да схвате да нас ове недеље чекају веома важне одлуке и да је то најбољи начин за испуњење резултата референдума – осигуравање да Британија изађе из Уније на уређен начин. То значи да се подржи Тереза Меј и њени напори", рекао је Гов, који је министар за животну средину.

Тереза Меј је на састанку у Чекерсу рекла посланицима који подржавају Брегзит да је спремна да поднесе оставку ако они гласају за њен споразум са Бриселом у парламенту, који је до сада два пута поражен, јавила је телевизија Ај-Ти-Ви.

Подршка би укључила и питање границе између две Ирске, додаје тај извор.

Међутим, независне потврде те вести још нема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво