Одговор на напад из Газе, Израел мобилише резервисте

Ракетни напад из Појаса Газе изведен је рано јутрос и у том нападу је погођена кућа у Мишмерету, северно од града Кфар Саба. Рањено је седам особа, укључујући бебу, двоје деце и две жене. Израелска војска започела слање трупа на границу са Газом, као и мобилизацију резервног састава.

Само неколико минута након што су се јутрос у Израелу зачуле сирене за ваздушну опасност, ракета дугог домета која је испаљена из Појаса Газе погодила је кућу у Мишмерету, граду у централном делу земље.

Због тог ракетног напада на Израел из Газе, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху скратиће посету САД.

Како је Нетанијаху рекао, након састанка данас са америчким председником Доналдом Трампом, вратиће се одмах у Израел да би разрешио кризу, после тог, како је означио "злочиначког напада", пренела је агенција АП.

Израелска војска оптужила је исламски покрет отпора,"Хамас" за ракетни напад на Израел и започела слање трупа на границу са Газом, као и мобилизацију резервног састава.

Портпарол израелске војске Мија Лифшиз каже да су за сада мобилисане две оклопне и две пешадијске бригаде, као и да је почела мобилизација резервиста, преноси Ројтерс. 

Она додаје да је војска закључила да је "Хамас" испалио ракету са јужне стране обале, у близини Рафаха, и објашњава да је у питању била ракета "самосталне производње" са дометом до 120 километара.  

Председник САД данас треба да потпише декрет о признању израелског суверенитета над Голанском висоравни, током посете Белој кући Нетанјахуа.

Ову стратешки важну висораван је Израел заузео од Сирије у блискоисточном рату из 1967. године.

Уједињене нације сматрају Голанску висораван, коју Израел контролиссе, окупираном територијом, подсећа агенција Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво