Норвешка, тегљач и два брода довлаче крузер до луке

Евакуација путника са норвешког крузера "Викинг скај" обустављена је како би брод могао да буде довучен до оближње луке, а у тој акцији учествују тегљач и још два брода.

Компанијa, у чијем је власништву крузер, саопштила је да је, пре него што је почело довлачење крузера у луку Молде, са брода евакуисано 479 путника, док је 436 путника и 458 чланова посаде остало на броду.

Директор компаније у чијем је власништву крузер Торстајн Хаген поздравио је операцију норвешких власти, али и посада бродова који учествују у спасавању, преноси АП.

Хаген је за норвешки лист ВГ рекао да су дешавања на крузеру била најгора које је до сада доживео, али да изгледа да ће све проћи добро.

Торстајн Хаген, који је бродовласник и један од најбогатијих Норвежана, рекао је да је веома поносан на посаду.

Раније су медији пренели да су спасени сви путници са луксузног крузера. Спасени путници сведоче да су прозори на броду разбијени и да је вода улазила у крузер који се налазио на свега 2,5 наутичке миље од обале.

У тренутку када је установљено да крузер има проблеме са мотором на њему се налазило 1.373 путника и чланова посаде, а сам процес спасавања и евакуације путника одвијао се под отежаним околностима због јаког ветра и таласа високих више од осам метара.

Норвешка полиција саопштила је да је 17 евакуисаних путника смештено у болницу са повредама.

У помоћ је било послато пет хеликоптера и теретњак "Капетан Хагланд", којем је такође отказао мотор, па су два хеликоптера морала и његову посаду да спасавају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се