Демонстрације у Лондону, тражи се нови референдум о Брегзиту

Огроман број демонстраната окупио се данас у Лондону захтевајући нови референдум о ЕУ, док из кабинета премијерке демантују да ће она ускоро поднети оставку.

Дописница РТС-а из Лондона Ивана Милорадовић извештава да су демонстранти дошли из свих крајева Велике Британије са главном поруком "Дајте глас народу".

Боје Европске уније, плава и жута, прекриле су Парк лејн, као и транспаренти кућне израде који исказују жељу да Британија остане у унији.

"Мислим да оних 48 одсто који нису гласали за Брегзит морају бити заступљени," рекла је једна од учесница протеста за РТС.

На политичкој сцени највећи противници Брегзита су Либералне демократе и Шкотска и Велшка национална партија.

И градоначелним Лондонда Садик Кан прикљчио се протестима за које учесници кажу да су мултинационални, али веома британски. 

Такође, масовне протесте прати и рекордна онлајн петиција против Брегзита коју је подржало четири милиона грађана.

Даунинг стрит, односно кабинет премијерке Терезе Меј, демантовао је извештаје Тајмса да се воде преговори о оставци премијерке.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво