Брегзит, или-или до 12. априла

Лидери ЕУ одлучили су да одложе излазак Велике Британије из ЕУ на најмање две недеље. Премијека Тереза Меј тако је добила додатно време да у парламенту пронађе решење којим би се избегао потенцијално хаотични сценарио изласка Велике Британије без споразума са Бриселом.

Неизвесност око Брегзита се наставља. Ако британски парламент одобри споразум следеће недеље, датум Брегзита биће 22. мај, али ако га одбије по трећи пут–има рок до 12. априла да предложи којим путем даље.

"Влада Велике Британије још увек има избор између изласка са споразумом, без споразума, одлагања на дуже време или повлачења захтева за излазак", каже председник Европског савета, Доналд Туск.

Кључни датум за Брегзит је 12. април. Након тога, неке од још отворених опција, неће бити могуће.

Премијерка Тереза Меј одбацује опцију повлачења захтева за напуштање ЕУ.

"Данашња одлука ЕУ наглашава колико је важно да британски парламент следеће недеље усвоји споразум о Брегзиту, прекине неизвесност и омогући излазак из ЕУ на уредан начин", навела је британска премијерка.

Доналда Туска који је недавно изјавио да посебно место у паклу чека заговорнике Брегзита без плана, новинари су питали да ли то важи и за посланике британског парламента.

"Према речима папе, пакао је празан. То значи да у њему има још много слободних места", казао је Туск.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво