Брнабићeва са немачком министарком о сарадњи Војводине и Хесена

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са министарком за европске и савезне послове немачке покрајине Хесен Луцијом Путрих о даљем унапређењу односа и кроз јачање покрајинске сарадње између АП Војводине и Хесена.

Премијерка је упознала саговорницу са напретком процеса реформи које Србија спроводи на путу ка чланству у ЕУ, нарочито у области владавине права и борби против корупције.

Она је додала да је за Србију Немачка један од најважнијих партнера и на политичком и на економском плану и оценила да се овим видом проширења сарадње ради на даљем јачању односа две земље.

Говорећи о застоју у преговорима Београда и Приштине, Брнабићева је истакла да је Србија спремна да настави дијалог чим буду укинуте таксе на увоз робе из Србије и БиХ и оценила да су такви једнострани потези Приштине неприхватљиви и да угрожавају процес нормализације односа и утичу негативно на стабилност целог региона.

Министарка Путрих је изразила подршку Србији на путу ка чланству у Европској унији и додала да је важно да и Европска унија отвореније показује интерес за чланство Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи