Швајцарска, старица убила малишана са Косова насред улице

У Базелу је једна 75-годишња жена, насред улице, ножем на смрт избола седмогодишњег дечака Мегдима Л. пореклом са Косова, који се враћао кући из школе.

Мегдим, чији су се родитељи из Липљана доселили у Базел, враћао се кући у четвртак после наставе, када га је на само 200 метара од школе напала старица.

Она је ножем избола малишана и оставила га да лежи у локви крви на тротоару.

Једна наставница, која се налазила на пар метара од места злочина, пронашла је избоденог дечака и позвала хитну помоћ. У болници, лекари су покушали да се боре за живот малишана, али неуспешно.

Полиција је одмах покренула потеру за нападачем.

Неко време после злочина, старица, која је швајцарски држављанин, пријавила се тужилаштву и саопштила да је она напала дете.

Портпарол полиције Петер Гил каже да је саслушање у току и да, пре него што се заврши, не може ништа да каже.

Само је рекао да је оружје које је користила "бодеж".

Он је додао да је истрага у току и да полиција тражи сведоке злочина.

Сведоци су, према писању швајцарске штампе, пренели да је дете повређено у пределу врата, и да је лежало у великој локви крви.

Иначе, мајка малишана обавештена је о злочину тек после неколико сати.

"Мајка је тек око 20 часова, а злочин се догодио око 12.45, обавештена да јој је син убијен. До тада је полазила од тога да јој је дете повређено у саобраћајној несрећи", преносе медији изјаве неименованих чланова породице.

Иначе мајка, која већ седам година живи у Швајцарској, а чији муж је одрастао у Базелу, обично сваког дана иде по дете у школу, али овог кобног дана није могла јер јој је млађе дете било болесно.

За сада је непозната позадина овог напада, а станари оближње зграде наводе да су чули неку расправу.

Непознато је да ли су се старица и малишан познавали, а тужилаштво тражи сведоке злочина како би се расветлила позадина.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво