Драма на ауто-путу у предграђу Милана

Возач аутобуса, мигрант пореклом из Сенегала претио је да ће запалити возило у коме је било педесет једно дете. Сви су спасени, а ухапшеном прети оптужница за отмицу и покушај масовног убиства. Полицији је рекао да је то освета за мигранте, страдале у Средоземном мору.

Италијанска јавност бруји о јучерашњој драми 51-ог ученика која је трајала 40 минута на ауто-путу у предграђу Милана. Кренули су на спортски турнир, а завршили на ауто-путу. Позвали су родитеље, када је возач скренуо с руте претећи да ће их везати и запалити.

"Деца су нам рекла да је викао - зауставите смрт на мору, извршићу масакр. Нико одавде неће изаћи жив, претио им је", каже Лука де Маркис, командант италијанске полиције.

Један од ученика први је позвао полицију, звали су и ужаснути родитељи.

"Чули смо сина како плаче. Молио је да му помогнемо и зовемо полицију. Мислили смо да се шали, али смо брзо схватили да нешто није у реду", рекао је један родитељ.

Уследила је потера, а када су га стигли, возач је запретио самоубиством и запалио аутобус.

"Право је чудо да је избегнута трагедија. Карабињери су брзо блокирали аутобус и извукли децу. Разбили су прозор и спасили 51 дете. Неки су остали унутра док се ватра ширила. Захваљујући интервенцији полиције данас их не оплакујемо", каже Франческо Греко, јавни тужилац у Милану.

Возач аутобуса је непрестано деци понављао да је нова десно оријентисана италијанска влада крива за то што се даве мигранти који илегално покушавају да упадну на територију Италије. Напад је била његова освета.

Признао је да је ово данима планирао. Биће оптужен за отмицу и покушај масовног убиства

Већ дуги низ година мигрант из Сенегала, Осејно Сај живео је у Италији, добио је држављанство и редован посао. Има полицијски досије због вожње у пијаном стању и сексуалног напада. Полиција каже да је деловао сам и искључује тероризам.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво