Москва: Пољска фалсификује историју

Пољске власти систематски фалсификују историју Другог светског рата, што се види по њиховом намерама да организују догађаје у знак сећања на годишњицу избијања рата без руских представника, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"Ми смо збуњени одлуком пољске администрације да се организују догађаји поводом 80. годишњице од избијања Другог светског рата као састанак са садашњим 'савезницима и партнерима' Варшаве - ЕУ и НАТО чланицама и странама у пројекту Источног партнерства ЕУ", навело је Министарство, пренео је ТАС.

Организатори тих догађаја игноришу логику историје правдајући тај формат састанака неким актуелним реалностима, истиче се у саопштењу.

Насупрот неоспорном и одлучном доприносу Русије за пораз Хитлера и ослобођење Пољске од нациста Руси немају места у овом формату, истакло је Министарство спољних послова.

Руско Министарство наводи како је јасно да је одлука да се направи тај догађај приватним још једна манифестација тога да пољска администрација има искривљени поглед на свет.

Да би задовољили пролазне политичке циљеве, они систематски фалсификују историју Другог светског рата и послератне ере, стоји у саопштењу руског Министарства спољних послова.

"Нека то остане на њиховој савести", закључило је руско Министарство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи