Нападач са Новог Зеланда боравио и у Словенији и Аустрији

Аустралијанац Брентон Тарант, који је осумњичен за напад на две џамије на Новом Зеланду и убиство 50 људи, боравио је пре три године у Словенији, а утврђено је и да је посетио Аустрију.

Тарант је средином априла 2016. у Словенију допутовао авионом из Истанбула, те је забележен његов долазак на аеродром Брник, објавила је Управа словеначке полиције, али други подаци о његовом кретању у Словенији и колико се у њој задржао за сада нису познати, пренела је Хина.

Како појашњавају у полицији, немају података да ли је Тарант боравио у неком од словеначких хотела или преноћишта и колико се у Словенији задржао, будући да у складу са законом о пријави пребивалишта станодавци нису дужни да чувају податке од пре неколико година.

Врше се истраге како би се провериле друге могућности утврђивања његовог боравка, као што су могуће унајмљивање аутомобила, али то до сада није уродило плодом.

И Министарство унутрашњих послова Аустрије потврдило је да је Тратон боравио у Аустрији. То је, како је саопштено, резултат истрага које су још у току.

Портпарол Министарства Кристоф Пелцел указао је на то да још нема потврда о датуму боравка у Аустрији, али да су мађарске власти објавиле да је Аустралијанац 26. новембра 2018. возом из Румуније дошао у Будимпешту одакле је само пар сати касније отпутовао у Аустрију.

Према писању бечког дневника Стандард, Тратон је боравио у Аустрији чак два пута.

На Фејсбук профилу, који је сада угашен, налазиле су се његове фотографије из Беча, Корушке, Салцбурга и Инсбрука.

Везе нападача са Аустријом биће, како је најавио председник одбора за унутрашња питања Вернера Амона, тема у парламенту крајем марта.

Одмах након масакра у Крајстчерчу аустријски медији објавили су информације о путовању Таранта по земљама Балкана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво