Трамп Џуниор о Брегзиту: Демократија у Британији готово мртва

Најстарији син америчког председника Доналда Трампа, Доналд Трамп Џуниор наводи да "естаблишмент" покушава да "ућутка гласове" оних који су гласали за Брегзит и који су изабрали његовог оца.

У ауторском тексту за Телеграф Доналд Трамп Џуниор наводи да је британска премијерка Тереза Меј обећала у више од 50 случајева да ће Британија напустити ЕУ 29. марта 2019. године.

"Али госпођа Меј је игнорисала савет мог оца и на крају, процес који је требало да траје само неколико кратких месеци постао је дугогодишњи застој, остављајући британски народ да се мучи", рекао је Трамп Џуниор, пренео је брислески портал Политико.

Истакао је да елита контролише Лондон из Брисела и да се са кратким роком приближавања Брегзита чини да је демократија у Великој Британији готово мртва.

Трамп Џуниор је направио паралелу између гласања за Брегзит и изборног тријумфа његовог оца, рекавши да су они "једно те исто".

Зашто је то важно за нас Американце, пита се Трамп Џуниор и одговара да је то због тога, јер је Брегзит пример како елите естаблишмента покушавају да поткопају вољу људи када им се пружи прилика.

"Када је мој отац победио вашингтонски естаблишмент у историјском исходу 2016. године, само неколико месеци након гласања за Брегзит, грешком смо претпоставили да ће доћи до мирне и респектабилне транзиције власти са демократа на републиканце, као што је увек било у САД, међутим, демократе и државни оперативци у правосудном систему САД били су у дослуху да поткопају вољу америчког народа, а високи званичници чак су расправљали о плану да покушају да га уклоне са дужности користећи 25. амандман Устава САД", објаснио је Трамп Џуниор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се