Противник вакцинације завршио у болници због богиња

Члан италијанске крајње десничарске партије Севернa Лигa и један од гласних противника вакцинације Масимилијано Федрига завршио је у болници, и то баш због богиња.

Масимилијано Федрига је објавио да је четири дана био у болници пошто је прошле недеље "зарадио" богиње.

"Добро сам. Сад сам код куће и опорављам се, свима се захваљујем", написао је Федрига на друштвеним мрежама пошто је отпуштен из болнице, преноси британски Индипендент.

Федрига је један од најгласнијих противника италијанског закона из 2017. о обавезној вакцинацији деце пре поласка у школу.

Како се наводи, Федрига је истицао да родитеље не би требало "присиљавати" да вакцинишу децу. Он је признао да су његова деца вакцинисана, а порекао је и да је експлицитно против вакцинације.

Присиљавање родитеља да вакцинишу своју децу није најбољи начин у борби против епидемије, тврдиo је Федрига.

"Увек сам говорио да сам за вакцину и да је за постизање резултата неопходно поверење родитеља, а не наметање. Критичари су чак рекли да ћу добити богиње од деце, а не схватају да су моја деца вакцинисана, као што сам рекао у многим интервјуима", рекао је Федрига у једном од ранијих интервјуа.

Случај Масимилијана Федриге прокоментарисао је и познати италијански лекар Роберто Буриони, који је пожелео Федериги брз опоравак, али и искористио његов случај да укаже на важност вакцинације.

"Једини начин да избегнемо ову трагедију јесте вакцинација како бисмо спречили циркулацију тог опасног вируса", написао је Бурионио на Фејсбуку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи