Меј од Туска тражи одлагање Брегзита

Британска премијерка Тереза Меј данас или сутра ће послати писмо председнику Европског савета Доналду Туску у коме ће затражити одлагање Брегзита.

Тим министара Терезе Меј разговарао је о Брегзиту  и о импликацијама изјаве председника парламента изнете у понедељак у којима се наводи да Меј не може ставити свој споразум о Брегзиту на треће гласање, уколико не буде фундаментално измењен, рекао је портпарол британске премијерке, преноси Ројтерс.

Мејова се нада да ће добити одобрење у последњем тренутку за свој споразум пред одржавање самита ЕУ у четвртак, где се очекује да ће лидери ЕУ разговарати о одлагању Брегзита.

У међувремену, председник Европског савета Доналд Туск навео је да је ирском премијеру Леу Варадкару рекао у Даблину да је Европска унија била уједињена о Брегзиту и да се припрема, уколико буде потребно, за случај да Лондон напусти ЕУ без споразума.

Туск на свом Твитер налогу рекао да ће на састанку лидери ЕУ треба да подрже подржимо пуно јединство Брисела у везиса Брегзитом.

Како је написао, разговараће се о најновијем развоју догађаја и неизвесној политичкој ситуацији у Лондону, као и спремности за Брегзит без споразума.

Британија би из ЕУ званично требало да изађе 29. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво