НАТО добија шпијунске дронове

НАТО би требало да добије први од пет немачких Нортроп Груман дронова који лете на великим висинама, чиме би алијанса по први пут имала сопствене шпијунске дронове.

Државни секретар немачког министарства одбране Томас Зилберхорн је саопштио да ће први дрон бити испоручен једној ваздушној бази НАТО у Италији.

Након тога ће касније током године алијанси бити испоручена још четири додатна система, укључујући дронове и пратећу опрему направљене у "Ербасу".

НАТО планира да летелице које су деривати Нортроповог дрона "глобални соко" користи у склопу операција заштите пешадијских трупа, граничне контроле и контратероризма, јавио је Ројтерс.

Дронови ће моћи да лете до 30 сати непрекидно у свим временским условима, достављајући информације без готово икаквог временског закашњења.

Зилберхорн је раније немачком парламенту предочио да је цео програм коштао око 1,3 милијарде евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво