Одбор Скале одбацио новац из Саудијске Арабије

Италијанска оперска кућа Скала одлучила је да врати више од три милиона евра Саудијској Арабији.

Градоначелник Милана Ђузепе Сала, који такође председава Управним одбором Скале, изјавио је да је та сума понуђена као део 15 милиона евра за петогодишње партнерство са Министарством културе Саудијске Арабије депонована на заложни рачун без сагласности позоришта.

"Једногласно смо одлучили да вратимо новац", рекао је Сала новинарима након састанка Управног одбора.

Споразум који је подразумевао да се министру културе Саудијске Арабије додели место у Управном одбору Скале, жестоко је оспораван због стања људских права у тој земљи.

Саудијска Арабија је под све већим међународним надзором после убиства саудијског новинара у њеном конзулату у Истанбулу прошлог октобра.

Заменик италијанског премијера Матео Салвини позвао је прошле седмице миланску Скалу да одбије понуду Саудијске Арабије која је понудила да у ту оперску кућу уложи значајна средства.

Министарство културе Саудијске Арабије понудило је уговор о петогодишњем партнерству са Скалом, вредан 15 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво