Американци укидају петогодишње визе Кубанцима

Стејт департмент саопштио је да укида петогодишње туристичке визе Кубанцима, јавља АП.

Како наводи агенција, ово је тежак ударац за све предузетнике и Кубанце који су захваљујући визама могли да уђу у САД и посете своје рођаке, као и да купе неопходне залихе за своје пословање на Куби.

Укидање ове визе натераће Кубанце да у САД путују преко друге земље, обично Мексика или Панаме, сваки пут када желе да иду у посету, наводи АП.

"Ово ће погодити сваког Кубанца, али нарочито предузетнике који морају да путују (у САД) како би набавили намирнице које су овде недоступне", рекао је Нијурис Игерас из Хаване, који за потребе свог ресторана "Атеље" на Кубу доноси со, пешкире, свеће и друге производе.

Кубанци су до сада имали опцију да након што им виза буде одобрена, другу не морају да траже наредних пет година. Међутим, од 18. марта, виза ће важити само за један улазак и тромесечни боравак у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи