Струја се постепено враћа у Каракас, ухапшено 50 лопова

Електрична енергија се, после четири дана, постепено враћа у 22 дистрикта Каракаса, рекла је градоначелница венецуеланске престонице Ерика Фаријас, док запослени у енергетској мрежи раде све што је у њиховој моћи да нормализују снабдевање струјом у целој земљи.

Градоначелница Ерика Фаријас је навела да је могуће да дође до проблема у раду енергетског система, пренела је агенција . "Покушавамо 100 одсто да вратимо струју", истакла је градоначелница. 

Запослени у енергетској мрежи раде све што је у њиховој моћи да врате у нормалу електричну енергију на целој територији земље.

Венецуелански министар информација Хорхе Родригес саопштио је да школе, државне канцеларије и фабрике данас неће радити због нестанка струје.

Током нестанка струје више од 50 људи је каменицама гађало прозоре на супермаркету у недељу ујутро у сиромашном дистрикту Каракаса. Међутим, нису успели у својој намери да опљачкају супермаркет, јер су, у међувремену, полиција ухапсила.

Како наводи Тас, Национална електроенергетска компанија тврди да је до нестанака струје дошло због саботаже у хидроелектрани "Симон Боливар", највећој у земљи.

Министар одбране Владимир Падрино Лопез саопштио је да је војска распоређена како би заштитила електроенергетске инсталације, преноси АП.

"Сви знамо ко стоји иза овога", рекао је министар одбране.

Министар здравља Карлос Алварадо рекао је да је више болница снабдевено генераторима, као део владиног плана да обезбеди струју боницама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи