Maнафорт осуђен на скоро четири године затвора

Бивши шеф изборне кампање Доналда Трампа, Пол Манафорт, осуђен је на скоро 47 месеци затвора због пореских и банкарских превара откривених током истраге специјалног истражитеља Роберта Малера о наводном мешању Русије у америчке председничке изборе 2016. године.

Пол Манафорт (67) није реаговао када је чуо да је осуђен на казну од 47 месеци затвора, преноси АП. Агенција наводи да је казна могла да буде и много гора по Манафорта, јер се првобитно говорило да ће бити осуђен на 20 година затвора, односно на доживотну казну.

Манафорт је у затвору од јуна месеца прошле године, тако да ће му казна бити умањена за тај деветомесечни период. Постоји могућност да Манафорт буде осуђен на још месеци затвора у одвојеном случају у којем се изјаснио кривим за оптужбе везане за илегално лобирање.

Пре него што је судија изрекао преседу, Манафорт је изјавио да се осећа пониженим, посрамљеним и изузетно потцењним. 

Манафорт је управљао изборном кампањом Доналда Трумпа у кључним месецима кампање 2016. године када је Русија, наводно, настојала да се меша у изборе хаковањем демократских рачуна е-поште.

Порота је прошле године осудила Манафорта по осам тачака, закључивши да је од ИРС-а сакрио милионе долара које је зарадио приликом рада у Украјини.

Адвокати Манафорта потврдили су да је њихов клијент учествовао у утаји пореза. Међутим, подсетили су на многобројне оптужене који су сакрили милионе од пореске администрације, а одслужили су казну мању од годину дана.

Један од адвокат Манафорта је додао да је његов клијент прихватио одговорност за своје понашање и истако да није било апсолутно никаквих доказа је он учествовао у било каквим тајним договорима са владом Русије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво