Протест католика због "ћутања" Ватикана о педофилији

Више десетина католика из Италије и других земаља одржали су протестни марш у Риму против начина на који Ватикан решава проблем свештеника педофила.

Учесници протеста у Риму, међу којима су и они који су доживели злостављање, носили су плакате и транспаренте којима се осуђује "ћутање" Ватикана у односу појаву педофилије, пренео је АП.

Данашњи марш одржан је док је у току четвородневни самит који је организовао папа Фрања у циљу разраде стратегије којом би се спречила педофилија у редовима свештеника.

Појава педофилије међу свештенством тек почиње да привлачи пажњу јавности у претежно католичкој Италији, у којој су свештеници често представљени као главни ликови у ТВ серијама, а парохије воде програме рекреације за децу, будући да државне школе то не чине, наводи АП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи