Демократе блокирају ванредно стање, Трамп прети ветом

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је да ће ставити вето на резолуцију коју су демократе данас представиле у Когресу с намером да блокирају његову одлуку о проглашењу ванредног стања због изградње зида дуж јужне границе САД са Мексиком.

Доналд Трамп је одлуку о ванредном стању објавио прошле седмице пошто Конгерс није испунио његов захтев да се издвоји 5,7 милијарди долара ове године како би се финансирала изградња зида, пренео је Ројтерс.

Демократе у Представничком дому америчког Конгреса представиле су раније данас резолуцију која би требало да обустави ванредно стање.

Агенција АП оценила је да би Трамп на овом предлогу демократа по први пут могао да искористи вето у току свог мандата.

АП додаје да вето америчког председника неће наићи на отпор, али да ће након тог потеза подршка републиканаца за председников потез бити испитана.

Наиме, поједини републиканци сматрају да је Трампов потез претеран и да представља "шамар" конгресменима у обављању контроле над буџетом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи