Мадуро затвара границу са Бразилом, упозорава на "канцерогену" помоћ

Венецуелански председник Николас Мадуро наредио је затварање границе са Бразилом и најављује да ће то исто учинити и на граници са Колумбијом.

Разлог за затварање границе је, како је рекао председник Венецуеле, "лажна хуманитарна помоћ" чији је долазак најављен за суботу.

Светски медији пренели су да је караван аутобуса, у организацији опозиције, кренуо из Каракаса по хуманитарну помоћ која стиже из Сједињених Америчких Држава.

Пакети помоћи, хране и лекова, складиштени су у северној бразилској држави Рораима, колумбијском граду Кукута и на карипском острву Курасао које је део Краљевине Холандије, наводи Примера едисион.

Информасион преноси дa je председник намирнице које треба да стигну назвао "канцерогеним", а уметницима који буду учествовали на хуманитарном концерту у Кукути поручио је да ће бити део међународног злочина – "чији је циљ војна инвазија на Венецуелу". 

Како јављају локални медији, Мадуро је војсци наредио да не дозволи да хуманитарна помоћ уђе у земљу, иако је војска и до сада успешно блокирала улаз пакета помоћи из Америке.

"Моја процена је да ће граница са Колумбијом бити потпуно затворена", поручио је Мадуро истичући да је циљ ове акције да се он присили на повлачење са места председника.

Тврди да кризе у Венецуели нема, те да опозиција примењује "приручник за психолошки рат" како би ослабила земљу, преноси Национал.

"Наша земља је у миру и остаће у миру. Најбољи одговор на провокације јесу морал и акција... Овај психолошки рат има за циљ да узнемири и подели војску. Најављено је низ провокација. Зато што потцењују капацитет и спремност венецуеланске армије, а себе сматрају супериорнима", поручио је Мадуро.

Ипак, и сам је најавио да ће у току ове недеље стићи 300 тона хуманитарне помоћи, али из Русије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво