Дојче банка на мукама – како пленити имовину америчког председника

Званичници Дојче банке су толико забринути због могућности да Доналд Трамп можда неће извршавати своје финансијске обавезе по кредитима, одобреним пре него што је постао председник САД – да су разматрали да му продуже датум отплате.

"Трамп oрганизација" има око 340 милиона долара неизмирених зајмова који би требало да буду отплаћени до 2023. и 2024. године, што потенцијално значи у другом председничком мандату ако победи на изборима 2020. године, наводи Блумберг њуз.

Руководиоце немачке банке је, како се додаје, забринуло како ће у јавности бити перципирана њихова настојања да наплате потраживања од актуелног председника, тако да су разматрали да рок доспећа дуга продуже до 2025. године.

На крају, банка је очигледно одустала од те идеје из непознатих разлога, и уместо тога одлучила да не улази у било какве додатне послове са Трампом, тврди Блумберг.

Међутим, председников син Ерик Трамп назвао је ову причу "потпуном бесмислицом".

"Ми смо једна од најмање задужених компанија за некретнине у земљи. Практично сва наша имовина је неоптерећена, а неколико некретнина које су под хипотеком мали су део наспрам укупне вредности имовине", написао је Ерик Трамп у имејлу упућеном Блумбергу.

Телевизијска мрежа Си-Ен-Би-Ес је, преносећи ову информацију, навела да су из Дојче банке одбили да дају изјаву о овом питању, истичући да председник Трамп већ дуго послује са тим немачким зајмодавцем.

Како наводи Си-Ен-Би-Ес, раније овог месеца појавили су се медијски написи да је председник 2016. године затражио од немачке банке зајам за голф терен у Шкотској.

"Њујорк тајмс је објавио да је банка одбила Трампа, поново због забринутости да ће можда морати да плени имовину од актуелног председника", преноси америчка телевизија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи