Амнести: У Венецуели убијају и хапсе оне који су против Мадура

Организација за заштиту људских права "Амнести интернешнал", чије је седиште у Лондону, тврди да су снаге безбедности Венецуеле убиле неколико особа и ухапсиле стотине људи у оквиру кампање кажњавања оних који су протестовали против председника Николаса Мадура.

У извештају под називом "Глад, казна и страх, формула репресије у Венецуели", организација "Амнести интернешнал" наводи да је више десетина људи страдало током петодневних протеста, који су одржани од 21. до 25. јануара, а да су скоро сви преминули од прострелних рана, док је 900 особа ухапшено. 

"Амнести интернешнал" је позвао Савет за људска права УН да предузме акције како би решио "тоталну некажњивост која преовлађује у Венецуели" тиме што ће успоставити независно истраживачко тело које би подносило извештај о ситуацији у вези са људским правима у тој земљи. 

"Власти под Николасом Мадуром покушавају да употребе страх и казну како би наметнутили одбојну стратегију социјалне контроле против оних који захтевају промену. Његова влада напада најсиромашније људе које тврди да брани, али уместо тога их убија, хапси и прети им", тврди Ерика Гуевара Росас, директорка за Американце у "Амнести интернешнал". 

Министарство за информације Венецуеле није одговорило на захтев за коментар, наводи Ројтерс.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво