Трамп прети врху војске Венецуеле: Нећете наћи сигурну луку

Амерички председник Доналд Трамп упозорио је високе официре војске Венецуеле који подржавају председника Николаса Мадура да ризикују своју будућност и животе и позвао их да дозоволе да хуманитарна помоћ уђе у земљу.

Трамп је, обраћајући се венецуеланским и кубанским имигрантима на Флориди, јавно позвао војску Венецуеле да подржи Гваидову владу.

"Социјализам је потпуно уништио ову велику земљу, да чак ни највеће светске резерве нафте нису довољне да држе светла упаљена. Ако војска Венецуеле настави да подржава Мадура, неће наћи ни сигурну луку, ни лак излаз, и све ће изгубити", истакао је Трамп, преноси Ројтерс.

Додаје да се Сједињене Америчке Државе залажу за мирну транзицију власти, али додаје да су на столу све опције.

"Мадуро је кубански потрчко, контролише га кубанска војска", нагласио је шеф САД додајући да Вашингтон стоји иза Гваида, ког је подржао за законитог председника.

Изгледа да Трамп верује у моћ својих наређења, јер сматра да поседује друге државе, каже Николас Мадуро. Да ли је амерички председник командант Боливарске националне армије, па јој издаје директиве, пита.

"Трамп је у Мајамију користио заморну реторику, испитујући право наше слободне државе да усваја идеје хуманости, хришћанског социјализма, нашег социјализма. Говорио је у маниру нацистичког стила који забрањује идеологије. Доналд Трамп жели да забрани идеологије и политички диверзитет и да успостави јединствено мишљење белих супрематиста Беле куће", рекао је Мадуро.

Војска Венецуеле остаће уједињена, каже њен командант. У среду у земљу стиже 300 тона хуманитарне помоћи из Русије, а долазе и лекари који ће оперисати на аеродрому Маикветији, привремено адаптираном у медицински центар.

Достојанственом народу Венецуелу добродошла је и пријатељска помоћ Кине, Турске и других држава, каже Николас Мадуро.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво