Трамп прети врху војске Венецуеле: Нећете наћи сигурну луку

Амерички председник Доналд Трамп упозорио је високе официре војске Венецуеле који подржавају председника Николаса Мадура да ризикују своју будућност и животе и позвао их да дозоволе да хуманитарна помоћ уђе у земљу.

Трамп је, обраћајући се венецуеланским и кубанским имигрантима на Флориди, јавно позвао војску Венецуеле да подржи Гваидову владу.

"Социјализам је потпуно уништио ову велику земљу, да чак ни највеће светске резерве нафте нису довољне да држе светла упаљена. Ако војска Венецуеле настави да подржава Мадура, неће наћи ни сигурну луку, ни лак излаз, и све ће изгубити", истакао је Трамп, преноси Ројтерс.

Додаје да се Сједињене Америчке Државе залажу за мирну транзицију власти, али додаје да су на столу све опције.

"Мадуро је кубански потрчко, контролише га кубанска војска", нагласио је шеф САД додајући да Вашингтон стоји иза Гваида, ког је подржао за законитог председника.

Изгледа да Трамп верује у моћ својих наређења, јер сматра да поседује друге државе, каже Николас Мадуро. Да ли је амерички председник командант Боливарске националне армије, па јој издаје директиве, пита.

"Трамп је у Мајамију користио заморну реторику, испитујући право наше слободне државе да усваја идеје хуманости, хришћанског социјализма, нашег социјализма. Говорио је у маниру нацистичког стила који забрањује идеологије. Доналд Трамп жели да забрани идеологије и политички диверзитет и да успостави јединствено мишљење белих супрематиста Беле куће", рекао је Мадуро.

Војска Венецуеле остаће уједињена, каже њен командант. У среду у земљу стиже 300 тона хуманитарне помоћи из Русије, а долазе и лекари који ће оперисати на аеродрому Маикветији, привремено адаптираном у медицински центар.

Достојанственом народу Венецуелу добродошла је и пријатељска помоћ Кине, Турске и других држава, каже Николас Мадуро.

број коментара 6 пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 10:30)
anonymous [нерегистровани]

Humanitarna katastrofa, stara dobra sema i uvek pali

Gde god su ameri usli sa "humanitarnom pomoci" tu je bilo posle jos vise stradanjaja, bede i haosa.Umesto hrane i lekova kao humanitarnu pomoc, podrucje je dobijalo oruzje.

(уторак, 19. феб 2019, 08:45)
anonymous [нерегистровани]

E bre

Bas Rusija i Kina prave probleme SAD da ne mogu da rade sta hoce.

(уторак, 19. феб 2019, 07:40)
Darko [нерегистровани]

Javna pretnja smrću

Kakva bahatost, kakav javni bezobrazluk.
Čovjek javno prijeti smrću vojnim zvaničnicima jedne suverene države.
Razumijem kad se ovakve prijetnje iznose npr. ISIL-ovcima, ali zvaničnicima jedne države, to je "zakon gole sile" ili "zakon džungle".
Sad zamislite tu halabuku, osude i sankcije koje bi uslijedile da takve prijetnje uputio, npr. Putin državnom i vojnom rukovodstvu Ukrajine.

(уторак, 19. феб 2019, 07:06)
anonymous luis [нерегистровани]

sta reci

lep govor je odrzao presednik amerike i porucio je lepu buducnost narodu venecuele - i zbog svoje dobrote treba da dobije nobelovu nagradu za mir jer je zasluzio isto kao i njegov predhodnik OBAMA ljudi sirokog srca

(уторак, 19. феб 2019, 06:16)
anonymous [нерегистровани]

Blago svetu sa njima

Muka ima svoj kraj

(уторак, 19. феб 2019, 04:33)
anonymous [нерегистровани]

Војјска

Сад Мадуро може да позове војни врх америчке војске да не слушају свог председника па да буду хумани и пропусте избеглице преко границе. Ко је помињао мешање у туђе изборе??