Ердоган не одустаје од куповине С-400

Турска неће одустати од куповине ракетног система одбране С-400 од Русије, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган. Ројтерс наводи да се Ердоган обратио дан након истека рока Турској да одговори на понуду САД.

Турска, која је чланица НАТО-а, у више наврата je саопштила да је посвећена куповини С-400, упркос бројним упозорењима САД да тај систем не може да се интегрише у систем ракетне одбране НАТО-а.

Амерички званичници дали су Турској неформални рок до 15. фебруара да се изјасни о америчкој понуди.

Ројтерс указује да то значи да је пропала понуда САД Турској о куповини америчког система "патриот", вредна 3,5 милијарди долара.

Агенција додаје да би ова одлука Турске такође могла да угрози и могућу куповину америчких ловаца Ф-35 и изазове америчке санкције.

"Направили смо договор с Русијом у случају С-400, не долази у обзир да то поништимо. То је завршено", рекао је Ердоган на самиту у Сочију.

Према његовим речима, Турска је разматрала куповину "патриота", али је било проблема о производњи и испоруци са званичним Вашигтоном.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи