Родитељи жртве новичока: Британска влада крије чињенице

Родитељи Даун Старџес, која је у јулу прошле године преминула након што је отрована нервним агенсом новичоком, верују да британска влада крије неке чињенице о том инциденту. "Желим правду од наше владе. Шта крију? Не мислим да су нам дали све чињенице", рекао је у интервјуу за Гардијан Стен Старџес, отац Даун Старџес.

Стен Старџес је рекао и да, ако икога криви, криви британску владу јер је сместила бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља у Солсбери, чиме је изложила остале становнике тог града ризику од напада, преноси Тас.

Према наводима листа, родитељи Даун Старџес рекли су да не мрзе Русију, коју је британска влада оптужила за напад.

"Не могу то да схватим лично", рекла је Керолајн, мајка Даун Старџес.

Стен Старџес, ипак, додаје да "ако им је мета конкретно била Даун, то би било другачије".

Даун Старџес (44) и њеном дечку Чарлију Раулију позлило је 20. јуна прошле године у њиховој кући у граду у близини Солсберија, а тестови су касније показали да су они отровани новичоком. 

Претходно су у марту прошле године у Солсберију отровани нервним агенсом новичоком Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија.

Скипаљеви и Раули су преживели тровање, али је Даун Старџес преминула 8. јула прошле године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво