Годишњица устанка показала подељеност Либије

Либија је обележила осам година од устанка 2011. године, који је довео до свргавања с власти и убиства дугогодишњег лидера те земље Муамера Гадафија, а прославе организоване тим поводом показале су колика је подељеност између истока и запада земље.

Хиљаде људи прославило је годишњицу устанка у западним градовима Триполи, Мисрата и Завија, где су бендови свирали националне песме, а заставе красиле улице.

С друге стране, на истоку државе прославе су биле значајно слабије.

Тек неколико особа окупило се код зграде градског суда у Бенгазију, иако је тај град себе описивао као "родно место либијског устанка".

Данашња Либија је територија, којом управљају милиције и оружане банде, са ривалским администрацијама у Триполију и на истоку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи