Антисемитски графити у Паризу, покренута истрага

Протеклог викенда у неколико париских квартова појавили су се антисемитски графити, због чега је полиција покренула истрагу.

Графити су се најпре појавили у париској старој јеврејској четврти, а на њима је на излозима пекара написана реч "juden" што је немачка реч за Јевреје, преноси британски Индпендент.

Фотографије је најпре објавила Француска лига против расизма и антисемитизма уз фотографије из Берлина 1938. године на којима се види исти натпис на излогу једне радње.

Репрезентативни Савет јеврејских институција у Француској изразио је "огорчење и бес" након што су се натписи појавили на излогу пекаре, уз оцену да је то чин који враћа у "најмрачније часове историје".

Владин повереник за борбу против расизма, антисемитизма и мржње према ЛГБТ популацији Фредерик Потије написао је на Твитеру да је поднео тужбу париском државном тужиоцу и начелнику полиције уз објаву фотографије на којој се види да је на једној гаражи написан графит "Макрон јеврејска кучка".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво