Тајландској принцези брат забранио да се кандидује на премијерску функцију

Принцеза Уболратану Махидол (68), која се кандидовала за премијера Тајланда, врло је брзо морала да повуче ту кандидатуру јер је њен млађи брат, краљ Маха Ваџиралонгхорн, забранио да учествује на изборима.

Краљ Маха Ваџиралонгхорн оценио је да је кандидатура принцезе неприкладна и да није у складу са традицијом краљевске породице да се не меша у политику.

Како се наводи, странка Таи ракса која је принцезу Уболратану Махидол кандидовала саопштила је да ће се повиновати краљевим жељама, преноси Би-Би-Си.

Избори на Тајланду биће одржани 24. марта, пет година након успостављања власти војне хунте.

Принцеза Уболратана је најпре, након што се кандидовала, на Инстаграму објавила да живи као обичан човек јер се одрекла свих својих краљевских титула, као и да жели да оствари своја права као обична грађанка и да ће радити искрено у корист напретка свих грађана Тајланда.

Међутим, након што је краљ забранио да се кандидује, она се само захвалила странци Таи ракса на подршци, уз коментар да је само хтела да Тајланд постане цењен и прихваћен у међународној заједници.

Принцеза Уболратана је најстарије дете покојног тајландског краља Бумибола Адуљадеја, а након што се 1972. године удала за Американца одрекла се краљевске титуле.

После развода 2001. године, вратила се у Тајланд где је учествовала у животу краљевске породице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво