Трампу неће бити дозвољено да говори у Конгресу

Председавајућа Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси обавестила је америчког председника Доналда Трампа да му неће бити дозвољено да одржи говор о стању нације пред Представничким домом док делимична блокада рада владе не буде окончана. То је срамота, поручује Трамп.

У писму упућеном Трампу, Ненси Пелоси је навела да га обавештава да Представнички дом неће разматрати резолуцију којом би председнику било дозвољено да одржи тај говор све док влада не буде одблокирана, јавио је Ројтерс.

"То је срамота", реаговао је Трамп на ту одлуку Пелосијеве, преноси Ројтерс. Навео је да ће, пошто му је онемогућено да одржи говор о стању нације у Конгресу, приредити алтернативни догађај.

Председник Сједињених Држава Доналд Трамп је раније данас у писму Ненси Пелоси поручио да се радује говору о стању нације пред Конгресом 29. јануара.

"Било би веома тужно када говор о стању нације не би био одржан на време и што је још важније – на правој локацији", навео је Трамп у писму које је објавила Бела кућа, преноси Ројтерс.

Ненси Пелоси је раније замолила Трампа да размотри одлагање свог говора пред Конгресом и као разлоге за то навела "потенцијалне безбедносне проблеме" услед делимичне блокаде рада владе.

Председник је у обавези по Уставу да Конгресу поднесе годишњи извештај о стању нације, преноси агенција.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво