Трампу неће бити дозвољено да говори у Конгресу

Председавајућа Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси обавестила је америчког председника Доналда Трампа да му неће бити дозвољено да одржи говор о стању нације пред Представничким домом док делимична блокада рада владе не буде окончана. То је срамота, поручује Трамп.

У писму упућеном Трампу, Ненси Пелоси је навела да га обавештава да Представнички дом неће разматрати резолуцију којом би председнику било дозвољено да одржи тај говор све док влада не буде одблокирана, јавио је Ројтерс.

"То је срамота", реаговао је Трамп на ту одлуку Пелосијеве, преноси Ројтерс. Навео је да ће, пошто му је онемогућено да одржи говор о стању нације у Конгресу, приредити алтернативни догађај.

Председник Сједињених Држава Доналд Трамп је раније данас у писму Ненси Пелоси поручио да се радује говору о стању нације пред Конгресом 29. јануара.

"Било би веома тужно када говор о стању нације не би био одржан на време и што је још важније – на правој локацији", навео је Трамп у писму које је објавила Бела кућа, преноси Ројтерс.

Ненси Пелоси је раније замолила Трампа да размотри одлагање свог говора пред Конгресом и као разлоге за то навела "потенцијалне безбедносне проблеме" услед делимичне блокаде рада владе.

Председник је у обавези по Уставу да Конгресу поднесе годишњи извештај о стању нације, преноси агенција.

број коментара 7 пошаљи коментар
(четвртак, 24. јан 2019, 06:54)
Mиро Марковић [нерегистровани]

Председник, подпредседник и председник Доњег дома Конгреса су три главе државе

Овде трећа глава управља (понижава) прву из чисто политичких мотива.
Ово је први пут у историји САД да председница једног дела Конгреса забрани приступ председнику САД да се обрати оба дома Конгреса и судијама Врховног суса. Овај случај може да дестабилизира целу нацију.

(четвртак, 24. јан 2019, 03:45)
anonymous [нерегистровани]

Trump

Da li ovde iko prati situaciju i čita ko je šta uradio, i ko je šta rekao?Pročitao sam prvih 5 komentara i svih 5 ne mogu biti dalji od istine.Da li je moguće da toliko komentarisete a ne pratite.1.Tramp je zatvorio vladu jer ne moze da se dogovori sa demokratama o zidu koji on hoce da izgradi i treba mu 5.7 milijardi dolara.2.Za vreme kampanje je prodao ideju o tom zidu i to da ce ga Meksiko platiti.3. Zatvorio je vladu Tramp a ne Kongres.800 hiljada radnika ne dobija platu 33 dana već 4.Ne dozvoljavaju mu da odrzi govor jer je blokirao vladu.5.Sam je kriv jer nema para za zid koji niko osim njega neće.

(среда, 23. јан 2019, 23:27)
anonymous [нерегистровани]

Ne daju Predsjedniku drzave da govori u Kongresu??????

Ne bi bilo lijepo cuti da se ovo desava u nekoj banana drzavi,a kamoli u SAD koje pretenduju da budu demokratska vodilja u svijetu.Ovaj isti Kongres uskracuje plate drzavnim sluzbenicima pa se sada za njih organizuju javne kuhinje.
Dakle,ovo je pocetak jednog haosa u SAD sa neizvjesnim posljedicama.Cini se da ova americka demokratija prerasta u anarhiju.Pod pojmom demokratije tu anarhiju su bas oni,Amerikanci,uvodili mnogim drzavama sirom svijeta.

(среда, 23. јан 2019, 22:45)
anonymous [нерегистровани]

Демо(н)крате изгубиле компас

Они само јачају Трампа код обичног Америчког гласача понашањем увређене даме, Трамп сигурно добија и други мандат, ипак глас обичног човека одлучује а не елитиста попут Клинтон клана.

(среда, 23. јан 2019, 22:03)
Dragan S [нерегистровани]

Uvek je tako bilo

Najveci neprijatel Amerike je ona sama sebi , tako je bilo kroz istoriju, sa svim velikim drzavama i civilizacijama. One same sebe unistavaju losim odlukama i nerealnim zeljama, koje im kad tad dolaze glave.

(среда, 23. јан 2019, 21:46)
anonymous [нерегистровани]

Tramp

Zaista neverovatno ako ne bude dozvoljeno Predsedniku Amerike da se obrati Kongresu sto mu je po Ustavu USA i obaveza!!!Da li ce to biti prvi put u istoriji?To je samo jos jedan dokaz koliko je "duboka drzava" mocna!!

(среда, 23. јан 2019, 21:45)
Воронцов [нерегистровани]

У Америци је стална борба за власт

У исто време у спољној политици Америке није било никаквих бољих знакова од претходних времена.