Ћерка Соње Ганди улази у политику

Ћерка Соње и Раџива Гандија Пријанка Ганди Вадра (47) одлучила је да уђе у политику са опозиционом Конгресном странком уочи националних избора који ће се одржати у мају ове године.

Пријанка је позната по томе што је помагала у претходним изборним кампањама мајци Соњи и брату, председнику странке Рахул Гандију, али никада до сада није била политички активна, преноси АП.

Како се наводи, она је веома популарна у Индији и народ јој кличе где год да се појави.

Конгресна странка нада се да ће им популарност порасти захваљујући Пријанки и да ће победити владајућу Индијску народну партију Нарендре Модија.

У саопштењу Конгресне странке наводи се да ће она обављати функцију генералног секретара свеиндијског конгресног одбора.

Она ће преузети страначку позицију прве недеље у фебруару, 14 месеци након што је њен брат Рахул преузео место председника осд своје мајке Соње.

Пријанка је удата за индијског бизнисмена са којим има сина и ћерку.

Рахул Ганди је шести члан породице Нехру-Ганди који предводи индијски Конгрес.

Његов и Пријанским отац Раџив Ганди и баба Индира, као и прадеда Џавахарлал Нехру били су премијери Индије од ослобађања те земље од британског колонијализма и успостављања независности 1947. године.

Конгресна странка је на претходним изборима одржаним 2014. године изгубила од Индијске народне партије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи