Дебата у Немачкој о ограничењу брзине на ауто-путевима

Процурели предлог за наметање универзалног ограничења брзине од 130 километара на час на немачким ауто-путевима изазива бес међу Немцима, наводи АП.

Наводи се да је немачки министар саобраћаја Андреас Сћеуер изјавио да ова идеја "иде против здравог разума", док је истакнути посланик Зелене партије у Бундестагу Џем Ездемир данас бранио предлог, називајући га "разумним чином".

АП наводи да је Немачка једна од ретких земаља на свету где нема ограничења брзине на ауто-путевима.

Агенција наводи да је ова идеја још увек на нивоу промишљања и да њени предлагачи тврде да би се тиме смањило загађење, помогло борби против климатских промена и умањио број саобраћајних несрећа.

Наводи се да је Штефен Зајберт, портпарол немачке канцеларке Ангеле Меркел, покушао да умири ситуацију, изјавивши јуче да комитет који је именовала влада разматра разне предлоге и још није окончао посао.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво