Без посла можда остане 175.000 радника због "Амазона"

Стручњаци предвиђају да би због све веће популарности "Амазона" и кризе која је захватила трговачке ланце и робне куће у Великој Британији ове године без посла би могло остати 175.000 радника.

Због све веће популарности "Амазона", али и осталих интернет трговина цела ситуација би могла још више да се компликује Гардијан пише да би ова криза, уз познате робне куће могла би захватити и мале независне трговине и да би због ње у 2019. години могло доћи до затварања око 23.000 трговина у Британији.

Овим променама одупреће се само они најуспешнији. Трговци се морају прилагодити новим трендовима, морају постати иновативни, а својим потрошачима морају понудити нешто што технологија не може, истакао Џилијем Фејстр, менаџер Алтус групе.

Због промена у куповним навикама потрошача, све бржег и агресивнијег развоја онлајн трговина, предвиђа се да би укупна вредност имовине у малопродаји могла пасти за 15,9 одсто.

Колико је прошла година била турбулентна за познате британске трговачке ланце, показује и пропаст Хаусе оф Фрејзер, Еванс Сајклс, Меплајна и Паундворлда. С друге стране, Мадеркер и Карпетрајт заједно су затворили стотине продавница широм земље, а затварање дела својих пословница за ову годину најавио је и "Маркс и Спенсер".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи