Нова експлозија у Лондондерију, робот деактивира бомбу

У Лондондерију у Северној Ирској зачула се јака експлозија, убрзо затим још једна, а црни густи дим је излазио из напуштеног комбија у делу града који је полиција раније затворила, након што је специјални робот за деактивирање бомби убачен у возило, изјавили су Ројтерсу сведоци са лица места.

Полицијац који је обезбеђивао ову локацију изјавио је да војска спроводи контролисану експлозију на возилу за које је раније саопштено да су га три маскирана мушкарца отела и у њега убацила предмет, а потом напустила возило.

Наводно отимање комбија уследила је након што је у суботу аутомобил-бомба експлодирао испред градског суда.

То је такође било возило које су отели маскирани мушкарци.

У експлозији аутомобила-бомбе у суботу није било повређених.

Како је раније објављено, четири особе ухапшене су због сумње да су повезане са експлозијом аутомобила-бомбе у Лондондерију, а полиција истражује да ли је екстремистичка група "Нова ИРА" одговорна за тај напад.

"Нова Ира" је једна од малобројних екстремистичких група које се противе мировном споразуму из 1998. године којим је у највећој мери окончано тродеценијско насиље у тој британској покрајини, напомиње Ројтерс.

Та група је спорадично изводила нападе протеклих година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара