Сирија оборила више од 30 израелских крстарећих ракета

Ваздушна одбрана Сирије уништила је више од 30 крстарећих ракета и вођених бомби, саопштила је агенција "Интерфакс".

У израелским ваздушним нападима на аеродром у југоисточном Дамаску погинула су четири сиријска војника рањена шесторица, саопштили су војни извори.

Са друге стране, Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону саопштила је да је у нападима погинуло 11 људи. 

У међувремену, израелска војска саопштила је да су њене мете напада у Сирији биле снаге Кудса, јединица иранске Револуционарне гарде, као и складишта муниције, обавештајна служба и војни логор за обуку.

Израелска војска је упозорила сиријске снаге да не нападају израелску територију, нити њихове снаге, преноси Ројтерс.

Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху потврдио је да је војска те земље реаговала на иранске циљеве у Сирији као одговор на лансирање ракета против Израела.

Нетанијаху је рекао да Израел неће дозволити такве акте агресије без одговора, пренео је АП.

Обећао је да "ко год покуша да нашкоди Израелу, ми ћемо њему нашкодити". "Ко год прети да ће нас уништити, сносиће пуну одговорност", додао је Нетанијаху.

То је било прво Нетанијахуово признање израелског најјачег напада у Сирији за готово годину дана.

Нетанијаху је синоћ изјавио да је политика његове земље усмерена ка томе да се не допусти Ирану да установи сопствено присуство у Сирији.

"Наша политика је непромењена: подрити успостављање Ирана у Сирији и напасти свакога ко покуша да нам науди", навео је Нетанијаху на свом налогу на Твитеру.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво