Ватикан знао за голе селфије бискупа блиског папи?

Бивши генерални викар Хуан Хозе Мансано у интервјуу за АП тврди да је Ватикан 2015. и 2017. години добио информацију да је аргентински бискуп Густаво Санчета, близак папи Фрањи, правио обнажене селфије, практиковао "опсцено" понашање и да је оптужен за недолично понашање према полазницима припремне школе за богослове.

Хуан Хозе Мансано је, како наводи АП, подрио тврдње Ватикана да су се оптужбе за сексуално злостављање против Густава Санчете појавиле пре само неколико месеци.

Мансано је рекао да је папа Фрања прихватио оставку Санчете у августу 2017. године, након што су се свештеници у бискупији Оран жалили на његову ауторитарну владавину, и након што су бивши викар, ректор школе и други бискупи доставили Ватикану извештаје у којима се указује на наводне злоупотребе власти, непримерно понашање и сексуално узнемиравање одраслих полазника припремне школе за богослове.

Масано, бивши генерални викар Орана у време бискупа Санчете, рекао је да је он био један од званичника бискупије, који су дигли узбуну 2015. године и послали Ватикану "селфије" у дигиталном формату.

Мансано је за Асошијетед прес рекао је да је он био и један од троје актуелних и бивших званичника бискупије, који су се и мају и јуну 2017. године по други пут жалили амбасади Ватикана у Буенос Ајресу "када је ситуација била много озбиљнија, не само јер се постављало питање сексуалног злостављања, већ зато што је бискупија све више срљала у амбис".

број коментара 0 Пошаљи коментар