Трамп објавио план: Заштита имиграната у замену за зид

Амерички председник Доналд Трамп покушао је да оконча блокаду рада владе. Понудио је продужетак заштите за младе имигранте који су у САД доведени илегално као деца, под условом да му демократе обезбеде 5,7 милијарди долара за зид на граници са Мексиком. Демократе су одбациле понуду као неприхватљиву, преноси АП.

У обраћању из Беле куће, Доналд Трамп је рекао да нуди "разумни компромис који би обе стране требало да прихвате".

Објаснио је да би продужио заштиту не само за младе који су у САД уведени док су били деца, већи и за оне који имају привремени заштићени статус након што су побегли из земаља погођених природним катастрофама или насиљем.

Демократе су критиковале овај предлог још пре него што га је Трамп званично изнео јер га не сматрају трајним решењем за поменуте имигранте и јер подразумева новац за зид дуж границе САД с Мексиком, чијој се изградњи Демократска странка снажно противи.

Демократе, уз то, траже да Трамп одблокира рад владе пре него што преговори почну.

Пре него што је Трамп изнео свој најављени предлог, председница Представничког дома Конгреса САД, Ненси Пелоси из Демократске странке, рекла је да је очекивани предлог у циљу окончања 29-дневне делимичне блокаде владе "компилација више раније одбачених иницијатва, од којих је свака неприхватљива".

Пелоси је оценила и да Трампов најављени предлог није "добронамерни покушај" да се помогне имигрантима и да неће моћи да прође у Представничком дому.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво