Бродолом у Средоземном мору, нестало 117 миграната

Након превртања гуменог чамца, у водама Средоземног мора надомак Либије, нестало је а можда и удавило 117 миграната, изјавио је званичник Међународне организације за миграције Флавио ди Ђакомо позивајући се на тврдње троје спасених миграната.

Флавио ди Ђакомо наводи да је хеликоптер италијанске морнарице спасао три мигранта у петак, а да они тврде да је на чамцу који је кренуо из Либије било укрцано њих 120, преноси АП.

Италијанска морнарица наводи да су из авиона бачени прслуци за спасавање када је уочен чамац који тоне са укрцаних двадесетак особа.

Није одмах било јасно да ли су неки мигранти већ испали из чамца.

Италијанска обалска стража наводи да је Либија затражила од теретног брода који се у близини налазио да се укључи у потрагу за преживелима, али да нико није пронађен.

Италијанска новинска агенција АНСА пренела је тврдње либијских званичника који су рекли да је брод либијске обалске страже који је послат, морао да се врати у луку због механичких проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво