Мушкарац се запалио на годишњицу смрти Јана Палаха

На Вјенцеслављевом тргу у Прагу један мушкарац се запалио. Инцидент се догодио док су Чеси обележавали педесетогодишњицу смрти студента Јана Палаха.

Неидентификовани мушкарац је задобио тешке опекотине и пребачен је у болницу након што су пролазници угасили ватру.

"Према првим информацијама, мушкарац рођен 1964. године сипао је запаљиву течност по телу и запалио се", навела је полиција на Твитеру.

Његови мотиви су за сада непознати и покренута је истрага. 

Служба хитне помоћи у Прагу саопштила је да је мушкарац задобио опекотине више од 30 одсто тела.

Запалио се на Вјенцеслављевом тргу, истом месту на којем је Јан Палах, студент историје на Карловом универзитету у Прагу, 16. јануара 1969. године себе запалио и тако постао симбол савремене борбе Чеха и Словака за слободу.

Тим чином протестовао је против совјетске интервенције која је угушила Прашко пролеће и демократске реформе комунистичког система.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво