Коалиција САД бомбардовала положаје исламиста у Сирији

Међународна коалиција против Исламске државе предвођена САД извршила је ваздушни напад на положаје исламиста у источној Сирији.

Сиријски активисти извјештавају о интензивним ваздушним нападима у последњој области коју држи Исламска држава на истоку земље, где се територија под њиховом контролом знатно смањивала протеклих недеља, преноси АП.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) наводи да су ваздушни удари извршени на подручју од 15 квадратних километара под контролом Исламске државе у источној провинцији Деир ез Зор, након што су курдски борци из Сиријске демократске снаге (СДФ) подржани од САД последњих недеља постигли велике успехе у борбама против терориста.

Активисти из мониторинг групе Деир ез Зор 24 потврдили су да су у току интензивни ваздушни напади, додајући да их је изазвала контра-офанзива коју је извршила ИД током јаке магле на том подручју.

Ови ваздушни напади уследили су дан пошто је у експлозији у сиријском граду Манбиџу погинуло 19 људи, међу којима четири војника САД , а одговорност за тај напад преузела је ИД, и неколико недеља пошто је председник САД Доналд Трамп објавио да је ИД поражена у Сирији и да ће повући све америчке снаге одатле.

број коментара 0 Пошаљи коментар